Configurare case de marcat Partner 200 și 600 pentru utilizare din iBee

Sistemul iBee poate emite bonuri fiscale. Pentru utilizarea acestor funcționalități este necesară configurarea casei de marcat și al aplicațiilor de imprimare.

Configurare casă de marcat

Instalare drivere, licență

Cereți furnizorului să vă configureze gata de utilizare noua casă de marcat achiziționată! Acest lucru înseamnă să aveți casa de marcat legată la stația de lucru prin cablu usb, driverul usb instalat (STMicroelectronics Virtual COM Port), driverul de imprimantă fiscală instalată și licența de utilizare introdusă.

Verificare casă de marcat

Puteți verifica foarte simplu dacă totul e configurat corect sau nu: presupunând că ați instalat driverul de imprimantă fiscală în calea C:\DriverPartner puteți testa casa de marcat cu imprimarea unui bon de test daca copiați fișierul cashfile.inp in folderul C:\DriverPartner\Bonuri. Dacă a fost imprimat bonul fiscal puteți continua. În caz contrar citiți manualele de utilizare și apelați la ajutorul furnizorului Dvs. de casă de marcat.

Configurare iBee

Creare casă de marcat

Se va crea în iBee casa de marcat în meniul Administrare/Imprimante cu marca și modelul aferent, se va verifica dacă departamentele casei de marcat sunt configurate corăspunzător (departament 1=24%,2=9%,3=0%).

creare_imprimanta_fiscala_partner200

iBee Printer Client

ibee_printer_clientiBee Printer Client realizează legătura intre casa de marcat fizică și cea virtuală definită în iBee. iBee Printer Client trebuie instalată pe stația unde a fost în prealaibil instalat și configurat driverul de imprimantă fiscala Partner 200 sau 600.

ibee_printer_client_setari

După instalare se configurează iBee Printer Client, apăsând Setări de pe fereastra principală, unde se vor specifica cheia de autentificare in sistem, url-ul de acces, numărul de identificare sistem cât și maparea casei de marcat creat în sistemul iBee la cel fizic, instalat pe calculatorul curent. Astfel se va specifica pentru casa de marcat Casa Partner 200 directorul de bonuri C:\DriverPartner\Bonuri și extensia inp.

Windows taskbar

ibee_client_taskbar Dacă totul este pregătit, iBee Printer Client poate fi inchis iar în taskbarul sistemului windows se văd următoarele iconițe. Click dreapta pe iconițele iBee vor afișa meniul contextual Arată/Ascunde și Ieșire de unde se pot vizualiza setările aplicației, se poate închide aplicația.

Testare, emitere bon fiscal

casa_de_marcat_partner200_imprimante_online
Dacă toți pașii de configurare au fost realizate corect, casa de marcat apare conectată în pagina de imprimante al sistemului iBee, deci poate fi utilizată în diferite module ale sistemului iBee.

emitere_bon_fiscal_din_factura

De exemplu poate fi emis un bon fiscal în momentul încasării unei facturi.

bon_fiscal_partner200